Как да проследявате конверсиите на HubSpot мийтинги – [БЕЗПЛАТНИ Code Snippets]

hubspot meetings

Съдържание

Сподели Поста

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ако използвате HubSpot за виртуални срещи, вероятно сте наясно с важността на проследяването на реализациите. В края на краищата, какъв е смисълът да насрочвате срещи, ако не проследявате колко ефективни са те? Но проследяването на реализации за HubSpot срещи може да бъде трудно и много хора се борят да го направят правилно.

Тук се намесваме ние. В тази статия ще предоставим инструкции стъпка по стъпка как да проследявате реализациите за срещи на HubSpot с помощта на кодови фрагменти. Също така ще обясним предимствата на проследяването на реализациите и защо е толкова важно да имате система за проследяване на реализациите.

Настройване на проследяване на реализациите в HubSpot

Преди да навлезем в тънкостите на кодовите фрагменти, нека първо да поговорим за това как да настроите проследяване на реализациите в HubSpot.

HubSpot има вградена система за проследяване, която ви позволява да проследявате реализациите на уебсайтове и целеви страници. За да активирате проследяването на реализациите за срещи в HubSpot, отидете на „Настройки“ > „Проследяване и анализ“ > „Код за проследяване“ и включете „Проследяване на реализациите на срещи“. Това ще ви позволи да проследите кога срещата е резервирана или отменена, както и кога срещата е завършена.

След като активирате проследяването на реализациите за срещи, ще трябва да добавите проследяващия код на HubSpot към уебсайта си. Това ще позволи на HubSpot да проследява кога някой резервира среща на вашия сайт. Можете да добавите кода към сайта си, като отидете на „Настройки“ > „Проследяване и анализ“ > „Код за проследяване“ и копирате кодовия фрагмент. След това поставете кода в секцията за заглавка на уебсайта си.

Настройване на проследяване на реализациите в HubSpot

Използване на кодови фрагменти за проследяване на конверсиите от мийтинги в HubSpot

Сега нека поговорим за кодови фрагменти. Кодовите фрагменти са малки парчета код, които могат да бъдат добавени към вашия уебсайт, за да проследявате конкретни действия, като например когато някой резервира среща. Те са невероятно полезни, защото ви позволяват да проследявате реализациите по по-подробен начин от вградената система за проследяване на HubSpot.

Има много предимства от използването на кодови фрагменти за проследяване на реализациите. От една страна, те ви позволяват да проследявате конкретни действия, като например когато някой щракне върху бутон или попълни формуляр. Те също така ви позволяват да проследявате реализации на конкретни страници от уеб сайта си, което може да бъде полезно, ако имате няколко страници, които водят до срещи.

За да използвате кодови фрагменти за проследяване на реализации за срещи на HubSpot, изпълнете следните стъпки:

 • Отидете на „Настройки“ > „Проследяване и анализ“ > „Код за проследяване“ във вашия акаунт в HubSpot.
 • Кликнете върху „Създаване на нов кодов фрагмент“.
 • Наименувайте кодовия си фрагмент и изберете „Резервирана среща“ като тригер.
 • Копирайте кодовия фрагмент.
 • Поставете кодовия фрагмент в заглавната секция на страницата, където искате да проследявате реализациите от срещи.
Използване на кодови фрагменти за проследяване на конверсиите от мийтинги в HubSpot

Бонус – БЕЗПЛАТНИ Code Snippets

Както обещахме, ето някои безплатни кодови фрагменти, които можете да използвате, за да проследявате конверсиите на мийтинги в HubSpot:

 1. За да проследите кога някой резервира среща чрез HubSpot формуляр:

hbspt.forms.create({

    portalId: ‘YOUR_PORTAL_ID’,

    formId: ‘YOUR_FORM_ID’,

    onSubmit: function() {

        ga(‘send’, ‘event’, ‘Meeting’, ‘Booked’);

        fbq(‘track’, ‘Lead’);

        _hsp.push([‘trackEvent’, { id: ‘YOUR_MEETING_EVENT_ID’, value: ‘YOUR_MEETING_VALUE’ }]);

    }

});

 1. За да проследите кога някой планира среща с помощта на инструмента за срещи HubSpot:

_hsq.push([‘trackEvent’, { id: ‘YOUR_MEETING_EVENT_ID’, value: ‘YOUR_MEETING_VALUE’ }]);

 1. За да проследите кога някой присъства на среща:

<script>

    function registerMeeting() {

        if (window.location.pathname === ‘/meeting’) {

            ga(‘send’, ‘event’, ‘Meeting’, ‘Attended’);

            fbq(‘track’, ‘CompleteRegistration’);

            _hsp.push([‘trackEvent’, { id: ‘YOUR_MEETING_EVENT_ID’, value: ‘YOUR_MEETING_VALUE’ }]);

        }

    }

    window.onload = registerMeeting;

</script>

Моля, имайте предвид, че ще трябва да замените контейнерите (YOUR_PORTAL_ID, YOUR_FORM_ID, YOUR_MEETING_EVENT_ID, YOUR_MEETING_VALUE) с ваши собствени стойности. Освен това се уверете, че имате съответните кодове за проследяване (Google Analytics, Facebook Pixel, код за проследяване на HubSpot) инсталирани на вашия уебсайт, преди да използвате тези фрагменти.

Анализиране и оптимизиране на реализациите на срещи в HubSpot

Достъп до данните на конверсии в HubSpot

След като сте настроили проследяване на реализациите за вашите HubSpot срещи, можете да получите достъп до данните за реализациите, като отидете на „Отчети“ и след това на „Реализации“. Тук можете да видите данни за броя реализации, процента на реализация и други.

Идентифициране на тенденции на реализация и области за подобрение

Използвайте данните от вашето проследяване на реализациите, за да идентифицирате тенденциите в поведението на потребителите и областите за подобрение. Например, ако забележите, че потребителите напускат в определен момент от процеса на планиране, може да помислите за опростяване на тази стъпка или предоставяне на допълнителни насоки.

Използване на данни за реализациите за оптимизиране на планирането на срещите и последващите действия

Използвайте данните от вашето проследяване на реализациите, за да оптимизирате процеса на насрочване на срещи и последващи стратегии. Например, ако забележите, че определени часове за срещи са по-успешни от други, може да искате да дадете приоритет на тези часове, когато планирате срещи. По същия начин, ако забележите, че потребителите напускат след насрочване на среща, може да искате да приложите последващ процес, за да ги поддържате ангажирани.

Анализиране и оптимизиране на реализациите на срещи в HubSpot

Защо да използвате Dreamtech за проследяване на реализациите за срещи на HubSpot

Dreamtech е водеща агенция за дигитален маркетинг, която е специализирана в подпомагането на бизнеса да расте и процъфтява в дигиталния свят. Нашият екип от опитни професионалисти предоставя широка гама от услуги, включително оптимизация за търсачки, маркетинг в социални медии, уеб дизайн и web development. Ние работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти, за да разработим персонализирани стратегии, които отговарят на техните уникални нужди и цели, и се гордеем с предоставянето на измерими резултати.

Въпреки че със сигурност е възможно да проследявате реализациите за срещи на HubSpot сами, работата с агенция за дигитален маркетинг като Dreamtech може да предложи няколко ключови предимства. Първо и най-важно, нашият екип има богат опит в работата с интеграции на HubSpot и можем да ви помогнем да извлечете максимума от вашите HubSpot срещи, като оптимизираме вашата система за проследяване на реализациите. Освен това имаме достъп до широк набор от уроци и ресурси на HubSpot, което ни позволява да сме в крак с най-новите най-добри практики и техники.

 • Опит: Нашият екип има дългогодишен опит в работата с HubSpot интеграции и имаме доказан опит в предоставянето на резултати за нашите клиенти.
 • Експерти: Ние сме експерти във всички аспекти на дигиталния маркетинг, включително оптимизиране на процента на реализация, и можем да ви помогнем да разработите и внедрите персонализирана стратегия, която отговаря на вашите уникални нужди и цели.
 • Ресурси: Имаме достъп до широк набор от уроци и ресурси на HubSpot, което ни позволява да сме в крак с най-новите най-добри практики и техники.
 • Измерими резултати: Ние се гордеем с предоставянето на измерими резултати за нашите клиенти и ще работим в тясно сътрудничество с вас, за да проследим и оптимизираме реализациите на срещите ви в HubSpot, за да гарантираме, че извличате максимума от усилията си за дигитален маркетинг.
защо да използвате Dreamtech

В заключение, проследяването на реализациите за срещи на HubSpot е решаваща част от всяка ефективна стратегия за дигитален маркетинг и може да ви помогне да идентифицирате области за подобрение и да оптимизирате процесите на планиране и последващи действия.
Като работите с Dreamtech, можете да се възползвате от нашия опит, ресурси и опит, за да разработите персонализирана система за проследяване на реализациите, която осигурява измерими резултати за вашия бизнес. Така че не чакайте – резервирайте разговор с един от нашите специалисти днес, за да научите повече за това как можем да ви помогнем да проследявате реализациите за срещи на HubSpot и да изведете усилията си за дигитален маркетинг на следващото ниво. Можете също да се абонирате за нашите канали в Instagram, LinkedIn, Pinterest и Facebook, за да сте в крак с най-новите прозрения и стратегии.

Абонирай се към нашия бюлетин

Получавай ъпдейти от най-добрите

Виж Повече

копирайтинг за landing страници
Creative

Копирайтинг за Landing Страници: Как да превърнем повече посетители в клиенти

В дигиталната ера целевата страница на уебсайта е от решаващо значение за превръщането на посетителите в клиенти. Това е първото впечатление, което потенциалните клиенти имат

Искаш ли да развиеш бизнеса си?

Свържи се с нас